خانه مردم شناسی بومیان کیش
خانه مردم شناسی بومیان کیش در کی بنا با قدمت 200 سال در قدیمی ترین محله
جزیره کیش (سفین قدیم) قرار دارد. این خانه در زمینی به مساحت هزار و دویست مترمربع حدود 200 سال پیش بنا شده و دارای 15 اتاق و دو حیاط مجلسی و حیاط خانوادگی بوده و از سبک معماری کاملا بومی برخوردار است.
این خانه به منظور معرفی تاریخ ، فرهنگ ، آداب و رسوم ، معیشت و صنایع دستی منحصر به فرد بومیان کیش ، با هدف اشتغالزایی برای بومیان محله و تحقق توسعه گردشگری پایدار برای جزیره کیش به خانه مردم شناسی بومیان کیش تبدیل شد. این خانه نمادی از اصالت مهمان نوازی مردمان کیش است.
خانه مردم شناسی بومیان جزیره کیش در روستای قدیمی سفین و در سرایی 200 ساله قرار دارد. این خانه با مساحت 1200 متر مربع شامل 15 اتاق، یک حیاط خانوادگی و دو حیاط مجلسی میشود که کاملا به سبک معماری بومی ساخته شده است. خانه مردم شناسی بومیان کیش تاریخ و فرهنگ، آداب و رسوم، معشیت و صنایع دستی مردم بومی این منطقه را به نمایش میگذارد و به منظور اشتغالزایی برای مردم بومی آن منطقه و توسعه صنعت گردشگری به خانه مردم شناسی بومیان کیش تبدیل شده است. این خانه به عنوان سمبلی از مهمان نوازی مردم جزیره کیش به شمار میرود. مالک اصلی این خانه مرحوم حاج عبدالله بن شاهین، تاجر محبوب و معروف کیش است که مالک یکی از لنجهای بزرگ بادبانی بود، او در کنار تجارت مروارید در کار نجاری و لنج سازی هم مهارت داشت که این خانه از سه نسل قبل از حاج عبدالله به عنوان ارث به او رسیده بود. خانه مردم شناسی بومیان کیش در بین مردم محلی و مخصوصا اهالی روستای تاریخی سفین اهمیت ویژهای دارد، چرا که اکثر این مردم قرآن خواندن و سوادآموزی را در این خانه فرا گرفتهاند. زمانی که وارد خانه مردم شناسی بومیان کیش میشوید، با شیوه زندگی و کار مردم بومی در گذشته آشنا خواهید شد و با ابزار کاری مورد استفاده بومیان قدیم کیش را از نزدیک خواهید دید و با قهوه عربی و شیرینی در این مجموعه از شما پذیرایی خواهد شد. حوی المجلس یا حیاط مجلسی که دو قسمت دارد از دیدنی های این خانه به شمار میرود که از آن مخصوصا برای مهمانان مرد استفاده میشود. حیاط مجلسی یک درب مخصوص، اتاق زمستانه، اتاق تابستانه، انبار، خرما، یک حلقه چاه و انبار ابزار صید و شناورها را در خود جای داده است. حیاط اندرونی یک حیاط خانوادگی و مختص به خانواده به شمار میرود که مردان نامحرم و غریبه اجازه ورود به آن را ندارند. حیاط اندرونی هم شامل اتاقهای زمستانه و تابستانه، اتاق مهمان بانوان، مکتب خانه، انبار علوفه و خرما، آشپزخانه، محل نگهداری دام، یک چاه آب و درب مخصوص رفتوآمد خانواده میشود. در این مجموعه اتاق زیبایی به نام اتاق عروس و دوماد به چشم میخورد که با پارچه های زیبا مزین شده و در گذشته برای دختران صاحب این خانه تعلق داشت، به طوری که بعد از ازدواج تا دو سال در این خانه زندگی میکردند و بعد مستقل میشدند